Door minder doen meer bereiken?

In mijn boekenkast liggen veel te veel spullen. Hierdoor heb ik te weinig ruimte en het gevolg daarvan is dat ik niks kan vinden. Te veel spullen; te weinig ruimte. Een vergelijking met een zin in die context ‘Minder doen; meer bereiken’ dringt zich bij me op. Deze zin is in mijn hoofd blijven hangen…

Lees meer

Verbinden en organiseren

Als implementatiemanager vragen klanten mij de ‘uitdagingen’ binnen hun organisatie goed te begeleiden en/of te implementeren. De belangrijkste vraag die je jezelf als eerste stelt is dan: Waar gaat het eigenlijk over? En met wie heb ik allemaal te maken? Want in veel van mijn opdrachten zit het succes vaak in de begrippen: verbinden en organiseren.

Lees meer

Iedere opdracht heeft een vertrekpunt

Iedere opdracht, klein of groot, begint op een andere manier. Een opdracht kan worden gegeven, maar ook worden genomen. Geen start is exact hetzelfde. Gemeenschappelijk is wel dat alle opdrachten, klussen of projecten ooit een keer een vertrekpunt hebben gehad.

Lees meer

Hokjes denken

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

In mijn werk bespreek ik dagelijks organisatievraagstukken. Om daarmee bij te dragen aan een oplossing van deze vraagstukken. Vanuit de competenties van Calibre. Gedurende dit proces valt me op dat we gebruik maken van stereotypen. We plaatsen mensen in hokjes. Of het nu klopt of niet. Is een organisatie zich niet bewust van zo’n patroon, dan loopt men geheid vast. Stoppen dus met ‘hokjesdenken’!

Lees meer

Vertrouwen vs Control(l)e(r)

‘Ga jij ervan uit dat je vertrouwen moet verdienen?’

Ik vertrouw jou. Jij mij ook? Wie is hier eigenlijk te vertrouwen? Waarom zou ik jou eigenlijk vertrouwen? In mijn specialisatie als Business Controller heeft het vertrouwen in mensen een speciale rol. Het begint voor mijn opdrachtgever bij de vraag:’ is de interim Business Controller wel te vertrouwen?’ Het antwoord is ja.

Lees meer

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op Contact Opnemen