Afbeelding: Minder doen meer bereiken

Door minder doen meer bereiken?

In mijn boekenkast liggen veel te veel spullen. Hierdoor heb ik te weinig ruimte en het gevolg daarvan is dat ik niks kan vinden. Te veel spullen; te weinig ruimte. Een vergelijking met een zin in die context ‘Minder doen; meer bereiken’ dringt zich bij me op. Deze zin is in mijn hoofd blijven hangen na het lezen van de gastcolumn: ’Maak je project voorspelbaar’ op het innovatieplatform: www.innovatieforganiseren.nl/maak-project-voorspelbaar.

Lees meer
Afbeelding: Pencil

Spanning tussen de beelden en verwachtingen

Organisaties zijn, zeker net na de crisis en een afslank- en effectiviteitsperiode, doorgaans optimaal ingericht rond de bedrijfsprocessen. Vaak zie ik dat met de uitvoering van projecten, veelal ver nadat er een gedragen start is gemaakt, op allerhande procesdetails nog keuzes en besluiten dienen te worden gemaakt.

Lees meer
Afbeelding: Flags

Kijken hoe de vlag erbij hangt

Afgelopen jaren ben ik projectmanager geweest van tientallen projecten. Tijd voor mijzelf om te kijken waar de uitdagingen liggen en wat bepalend is voor de funfactor. Wat waren de projecten die pittig of juist leuk waren, wat was daarin bepalend? Reden om deze terugblik te doen is geboren tijdens mijn zomervakantie. Wat maakt het nu zo leuk om jezelf voor iedere nieuwe projectopdracht weer voor de volle 100% te kunnen en willen geven?

Lees meer
Afbeelding: Arctic

Koudwatervrees en veranderingsbereidheid

Net als in mijn eerdere blogs trek ik wederom de parallel tussen een onderwerp binnen projectmanagement en de zeilvaart. Dit keer de focus op de gezonde gevolgen van koudwatervrees. Met de nadruk op het onzekere, innovatieve. Vaak is dit de reden waarom we iets in een project gieten. Want als er zekerheid was geweest, en geen…

Lees meer

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op Contact Opnemen