Afbeelding: Set Goals

Zware programmamanager

Onze opdrachtgever is een toezichthoudende instantie (Randstad, – 100 medewerkers)

Opdrachtgever is op zoek naar een ervaren programmamanagerdie de mouwen opstroopt om leiding te geven aan een uitdagende opdracht waarin in relatief beperkte tijd tot een resultaat moet worden gekomen in een complexe politiek-bestuurlijke context.

Om de invoering van een wet voor te bereiden richt zij een programma in met een vijftal projecten die worden aangestuurd door vijf deelprojectleiders. Afhankelijk van de fase zijn er ca. 12 tot 25 medewerkers die een bijdrage leveren.

Het programma raakt vrijwel alle facetten van de organisatie.

Er is een stuurgroep geformeerd en inhoudelijke vraagstukken met impact voor de hele organisatie kunnen door de stuurgroep worden voorgelegd aan het MT.

De opdrachtgever maakt deel uit van de stuurgroep, samen met een vertegenwoordiging van de senior supplier en de senior customer.

De projectleiders rapporteren aan de programmamanager, de programmamanager wordt ondersteund door een toegewijde en full-time programmasecretaris.

Verwachtingen:

  • Je stelt een goed programmaplan op in samenwerking met betrokkenen en rapporteert aan de stuurgroep
  • Je stuurt na goedkeuring van het programmaplan de uitvoering aan, bewaakt de voortgang, laat beslissingen nemen en stuurt waar nodig en mogelijk bij, zo nodig in afstemming met de stuurgroep en de opdrachtgever. Je vervult de dagelijkse leiding van het programma en realiseert de doelstellingen
  • Je zorgt voor rapportages die inzicht geven in voortgang van het programma

Daarnaast draag je zorg voor heldere beslisdocumenten

  • Je zorgt voor inspiratie, betrokkenheid, teamvorming en samenwerking

Peoplemanagement is een wezenlijk aspect

  • Je zorgt voor de aansluiting met de lijnorganisatie en met belangrijke stakeholders, zoals een ministerie

Vereiste ervaring en deskundigheden

  • Je hebt zeer ruime ervaring als programmamanager bij voorkeur in een toezichts- of beleidsomgeving en bent thuis op het gebied van bestuurlijke beslisprocessen. Je hebt gevoel voor de positie van onafhankelijk toezichthouder en van de marktpartijen
  • Je hebt statuur, dwingt door je kennis en ervaring respect af. Je krijgt zaken voor elkaar zonder persé op je strepen te hoeven staan. Je bent daadkrachtig en krijgt zaken geregeld
  • Je bent proactief en denkt mee met de opdrachtgever en de lijnorganisatie. Je signaleert knelpunten en draagt oplossingen aan. Je ondersteunt de projectleiders en werkt goed samen met de betrokkenen in de organisatie. Je geeft ruimte en verantwoordelijkheid, je bewaakt het eindresultaat
  • Je bent snel van begrip, kunt je de materie snel eigen maken. Je communiceert makkelijk en effectief

Startdatum: half mei 2019

Einddatum: 1-7-2020

Mogelijk is er uitloop noodzakelijk tot in het najaar van 2020 voor een goede overdracht.

Stuur je cv naar werkenbij@calibre.nl of neem voor meer informatie contact op met Hetty Custers op telefoonnummer 085 – 0479 166.

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op Contact Opnemen