Vernieuwing bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Landelijk Projectleider vernieuwing bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker namens de vijf screeningsorganisaties

 

Inhoud opdracht

Als landelijk projectleider ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van de vernieuwing van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker binnen de screeningsorganisaties.

Samen met een team van regionaal projectleiders, projectsecretaris, projectondersteuner en projectcontroller zijn wij verantwoordelijk voor het implementeren van de werkprocessen-, procedures en protocollen binnen de screeningsorganisaties en de betrokken leveranciers. Deze processen en procedures worden opgeteld naar aanleiding van de gestelde beleidskaders en kwaliteitseisen voor dit vernieuwde bevolkingsonderzoek door het RIVM-CvB.

 

Methodes en technieken

Het is een omvangrijk- en complex project, maar met juist programma- en projectmanagement weten we heel goed wanneer we wat moeten opleveren. Natuurlijk blijven er bij dit soort trajecten altijd onzekerheden, maar dat is inherent bij dit soort projecten. Voor dit nieuwe bevolkingsonderzoek hebben wij medewerkers in het project team die affiniteit hebben met o.a. kennis van team- en organisatieontwikkeling, proces management en logistiek. Het belangrijkste is dat je als projectteam zorgt dat we zowel landelijk als regionaal in contact staan met de betrokken stakeholders, leveranciers en de interne organisaties.

 

Resultaat

Het doel is helder; een gedragen en goed geïmplementeerd vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker binnen de 5 regionale screeningsorganisaties. En natuurlijk bij de betrokken leveranciers en stakeholders

Martijn was ook betrokken, in dezelfde rol, bij de bij de succesvolle implementatie van het nieuwe bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit bevolkingsonderzoek is in januari 2013 van start gegaan in Nederland.

 

Aan dit project heeft gewerkt

Afbeelding: Martijn Schouten
Senior Consultant

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op Contact Opnemen